Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Hassaten, yangın merdiveni bapları, yangın merdivenlerinin giriş ve çıkışlarını kapatır ve yangının merdivenlere yayılmasını engeller.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini birebir görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler bakış önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle çın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız bek olduğu denli, şık bir görünüm esenlayabilmek sinein kullanılacağı mekana nazaran de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın kapıları olarak da aşina acil çıkış baplarının ne malzemeden kuruluşlması gerektiği, nite konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine kadar dayanıklılık seviyeleri hepsi belirli standartlar gözetilerek strüktürlmalıdır.

Yangın bapları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü nitelik RAL 9002 olmakla bu arada istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı renk uygulaması konstrüksiyonlabileceği üzere yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı renk uygulaması mümkündür.

Yangın Bapsı çizgi amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Ivedi çıkış bapları her hengâm için kesin dışarı düz açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Evgin durumlarda insanlar binanın dışından mideine değil deruninden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da bapnın iteklenerek zahmetsiz bir şekilde handikap olmaksızın dışarı açılmasını sağlamlamaktır.

Yangın eminği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin henüz yüksek olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı muhtevain insanoğluın dumandan zehirlenmesine mâni olan müstacel manzara kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı tamlık kargaşa olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yöresel yönetimlerin hissedar noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Yangın merdiveni bapları, çın bir şekilde monte edilerek ve rabıtalı olarak bakımının yapılması Yangın Kapısı ile yıllarca güvenle kullanılabilir.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseriya çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan mukavemetlidir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız tendürüst başüstüneğu derece, şık bir görünüm katkısızlayabilmek muhtevain kullanılacağı mekana bakılırsa bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik pas sistemi, yangın simultane kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.

Report this wiki page